Tradycyjne powitanie Pary Młodej chlebem i solą;
Powitalny Toast lampką wina musującego dla gości
weselnych;
Dekoracje stołów z kwiatami sezonowymi;
Świece na stoły;
Menu serwowane do wyboru (3 daniowe);
2 dania serwowane do wyboru po 22:00 i 24:00;
Bufet gorący uzupełniany 3 godziny;
Przekąski zimne: do wyboru 8 przystawek i 5 sałatek;
Dodatki;
Bufet deserowy: do wyboru 7 deserów;
Napoje bez ograniczeń – kawa, herbata, soki, woda,
napoje gazowane;
Bar Lemoniadowy
(3 lemoniady do wyboru, np. kokosowa, ogórkowa,
cytrynowa, brzoskwiniowa, arbuzowa);
Profesjonalny serwis kelnerski;
Specjalna cena za wino z regionu Chianti sprowadzane
wyłącznie dla Gości hotelu - 50 zł;
Apartament dla Nowożeńców na noc poślubną;
Dwa pokoje dla rodziców Państwa Młodych;
Specjalna cena za nocleg dla gości weselnych;
Rabat na zabiegi SPA dla Młodej Pary w wysokości 20%;
Voucher na kolację dla Młodej pary w I rocznicę ślubu;
Bezpłatny parking dla wszystkich Gości;
Scena dla zespołu;
Pokrowce na krzesła (kremowe);
Dzieci poniżej 3 lat bezpłatnie;
Dzieci od 3 lat do 10 lat 50% rabatu od ceny
podstawowej.
ZUPA (jedna zupa do wyboru):
Flaki wołowe
Domowy rosół z kluseczkami i marchewką
Kremowa zupa z cukinii;
Kremowa zupa z dyni.
DANIE GŁÓWNE (jedno danie do wyboru):
Kaczka pieczona z jabłkami i sosem ze świeżej żurawiny;
Sandacz z duszonymi porami, karczochami i kolorowym ryżem;
Polędwiczki wieprzowe pieczone w miodowej glazurze podane
z ziemniakami po polsku z sosem z suszonej żurawiny;
Grillowany filet z Lemon Soli podany z sałatką z kopru włoskiego,
dzikim ryżem i pikantnym sosem;
Polędwica wołowa faszerowana borowikami podana z sosem żurawinowym i pieczonymi ziemniaczkami.
DESER DO WYBORU (jedno danie do wyboru):
II DANIE SERWOWANE PO 22:00 (jedno danie do wyboru):
Faszerowany filet z pulardy ubrany w zielony kubrak
podany z brokułami z ziemniaczanym puree i sosem
Chablis;
Medaliony z polędwicy wołowej z bazyliowym spaghetti
oraz ciemnym sosem balsamico z dodatkiem
marynowanych kasztanów;
Faszerowane udka z kurczaka podane z puree
ziemniaczanym oraz gotowanymi warzywami;
Polędwiczka wieprzowa marynowana w rozmarynie
podana z plackiem ziemniaczanym i ragout
grzybowym;
Łosoś pieczony w sezamie podany na warzywnym
spaghetti, ziemniakami w koperku i sosem
szampańskim.
III DANIE SERWOWANE PO 24:00 (jedno danie do wyboru):
Barszcz z krokietem;
Żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą;
Consome z kaczki podawane z pierożkami mięsnymi
i warzywami julienne.
BUFET GORĄCY (do wyboru: 1 zupa, 3 dania główne, 3 dodatki) czas uzupełniania 3 godziny:
Puszysty krem z leśnych grzybów z groszkiem
ptysiowym;
Krem z białych warzyw z oliwą truflową;
Kurczak w sezamie podany na sosie curry z dodatkiem
mleczka kokosowego;
Pieczona cielęcina podana na sosie z pieczonej papryki;
Medaliony z łososia w sosie szafranowym;
Pieczony sandacz podany na szpinaku z sosem
cytrynowym;
Gnocchi podane z suszonymi pomidorami, rukolą
i oliwą ziołową;
Ziemniaki pieczone z masłem czosnkowym oraz ziołami;
Gotowane na parze warzywa sezonowe skropione
tymiankowym masłem;
Kopytka domowe;
Brokuły gotowane na parze z masłem ziołowym i
migdałami;
Ziemniaki lyonnaise z porem i pomidorami suszonymi
BUFET PRZEKĄSEK ZIMNYCH (8 przekąsek do wyboru)
Śledziki w śmietanowo cebulkowej pierzynce;
Pstrąg wędzony na zimno z limonowym sosem;
Schab pieczony z chrzanowym farszem w maladze;
Terrine z kaczki nadziewane orzechami pistacjowymi
z musem jabłkowym;
Pomidorki faszerowane sałatką z krabów;
Płatki polędwicy z łososia marynowanej
w pomarańczach i zielonej herbacie;
Pieczona pierś z indyka w maladze dekorowana
owocami z sosem żurawinowym;
Pieczony schab ze śliwką w galarecie;
Roladki z szynki wędzonej na drzewie wiśniowym
podane ze szparagami;
Półmisek tradycyjnych mięs pieczystych: schab
w miodzie i kminku, karkówka w ziołach i korzennej
musztardzie, boczek pieczony z czosnkiem;
Dojrzewające w słońcu pomidory przekładane
mozzarellą podane z sosem bazyliowym;
Schab ze staropolskiej marynaty, kiełbasa sucha
i wędzone kabanosy;
Antipasto z grillowanych warzyw marynowanych
w ziołach z oliwą z oliwek;
Indyk marynowany w occie gruszkowym z sosami:
żurawinowym, chrzanowym i musztardowym;
Ryby wędzone (łosoś, pstrąg, halibut);
Tatar z łososia, podany na sałacie z czerwonym
kawiorem;
Płatki pieczonej cielęciny podane z sosem Vitello.
SAŁATKI (5 sałatek do wyboru):
Sałatka z wędzonego kurczaka z marynowaną gruszką w
przyprawach korzennych i roszponką;
Sałatka z wędzonego pstrąga i zielonych brokułów
z suszonymi pomidorami i sosem ziołowym;
Sałatka z makaronu i salami z grillowanymi warzywami i
bazylią;
Tradycyjna sałatka jarzynowa z sosem majonezowym;
Sałatka grecka z marynowanymi oliwkami i serem feta;
Sałatka hawajska z ananasem;
Sałatka z tuńczyka z kolorowymi papryczkami
i kukurydzą skropiona oliwą truflową;
Sałatka z marynowanych karczochów, pieczonej papryki i
wędzonej sardeli, skropiona ziołową oliwą;
Sałatka z czarnej soczewicy z pieczonym bakłażanem;
Wybór świeżych sałat i warzyw z dressingami:
jogurtowym, cesarskim lub tysiąca wysp;
Sałatka z makaronu sojowego z pieczarkami i płatkami
polędwiczki wieprzowej marynowanej w liściach
cytrynowca, doprawiona świeżą kolendrą i skropiona
olejem sezamowym;
Sałatka z młodego szpinaku z pomarańczą, serem
gorgonzola i sosem balsamicznym
DODATKI
Wybór pikli i marynat;
Bogaty wybór świeżego pieczywa;
Świeże pomidory i ogórki;
Masła ziołowe i naturalne;
Dynia marynowana;
Śliwki w occie;
Marynowane grzybki;
Sos tatarski;
Sos cumberland;
Sos chrzanowy.
BUFET DESEROWY (7 deserów do wyboru):
Sałatka owocowa z miętą i likierem;
Domowa szarlotka;
Torcik z makiem aromatyzowany rumem i miodem
pitnym;
Marynowane owoce leśne z musem waniliowym;
Wybór mini ciasteczek;
Sernik z brzoskwiniami;
Makowiec;
Mus czekoladowy z pomarańczą;
Świeże owoce filetowane;
Ciasto bananowe z kremem karmelowym;
Mus truskawkowy i jagodowy;
Wiśnie marynowane w czerwonym winie z kruszonką.